registrace zde | zapomenuté údaje

 
článkyfotogalerievideaporadnadiskuzee-shop
Párty prodej Tarra To se mi líbí

Čína – „Země středu světa“

Historie: Čína bývá často nazývána jako „Země středu světa“. Jedná se o nejlidnatější a třetí největší zemi na světě. Hlavním městem je Peking (Beijing). Číňané patří mezi vynálezce porcelánu, papíru a kompasu. Pro nás je však tato země nejdůležitější jako vynálezce střelného prachu. Bez toho by nebylo možné vyrobit rakety, kulové pumy ani žádné jiné pyrotechnické výrobky, které jsou nedílnou součástí ohňostroje.

Lidé: Obyvatelé Číny jsou velice vstřícní, galantní a pracovití. Každý rok nás stále více překvapují tím, kolik úsilí vynaloží na uspořádání festivalu ohňostrojů v Liuyangu, která se tak pro nás stává každoročně neopakovatelným zážitkem.

Jídlo: V České republice vzniká v posledních letech spousta restaurací nabízejících čínskou kuchyni. Jídlo zde je však velmi odlišné od jídla nabízeného v restauraci v Číně. Kdo nemá odvahu vyzkoušet tradiční čínskou kuchyni, nemusí zoufat. Většina měst nabízí různé fast-foody (McDonald´s, KFC), na které jsme zvyklí z našich končin. Před mnohými restauracemi, zejména v jižní oblasti, se nachází klece a mísy se zvířaty. Můžete si zde vybrat hada, želvu, žáby, ještěrky, brouky, jiný hmyz nebo dary moře a kuchař Vám je připraví podle Vaší chuti a přání.

Pyrotechnika: Čína je často považována za kolébku ohňostrojů. Přibližně před 2000 lety zde došlo k náhodnému vyrobení první petardy. Podařilo se to kuchaři, kterého napadlo smíchat dřevěné uhlí, síru a ledek. Výslednou směs napěchoval do ucpané bambusové trubičky, kterou zapálil. Ta explodovala.

V 90. letech tak vznikly první soukromé továrny a společnosti na výrobu pyrotechniky. Jazyková vybavenost, vzdělávání v zahraničí a státní podpory vedly ke vzniku nových a moderních továren.

Čínu se nám podařilo navštívit již několikrát. Každá další návštěva je však jiná, než ta předchozí. Čína je země rozmanitých tváří, které člověka pokaždé dokážou překvapit něčím novým a neočekávaným. Proto, když budete mít možnost tuto zemi navštívit, neváhejte ani minutu.

23. 4. 2012 | Pyromania1






Diskuze



Nový příspěvek

Nové příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé.

© 2009–2012 MARFreklamní agentura, grafické studio a tvorba webových stránek © 2009–2012 TARRA PYROTECHNIK s.r.o.