registrace zde | zapomenuté údaje

 
článkyfotogalerievideaporadnadiskuzee-shop
Párty prodej Tarra To se mi líbí

IGNIS BRUNENSIS 2012

Ohňostroje na STAROBRNO – IGNIS BRUNENSIS jsou specifické zejména tím, že designéři jednotlivých ohňostrojů se jejich prostřednictvím snaží vytvořit a předvést určitý příběh. Letos soutěžily 4 ohňostroje ze 4 různých zemí – Česká republika, Španělsko, Austrálie, Čína.

O zahajovací ohňostroj se 25.5.2012 postarala firma THEATRUM PYROBOLI (ČR). Své představení tvůrci pojmenovali „Poznání přírody a člověka“. Jednalo se o nesoutěžní ohňostroj, který se jako jediný uskutečnil v parku Kraví hory. Představení bylo jedinečné zejména tím, že poprvé mohli diváci v Brně sledovat spojení ohňostroje a živé hudby – o první část hudebního doprovodu se postarala Filharmonie Brno.

Všechny soutěžní ohňostroje poté již probíhaly na hladině brněnské přehrady, na 120 metrů širokém pontonu. Letošní povinnou skladbou se pro všechny účastníky soutěžního klání stala skladba „The Olympic Spirit“ od Johna Williamse.

Soutěžní přehlídku zahájila 26.5.2012 firma z České republiky – FLASH BARRANDOV. Své vystoupení pojmenovali „Lidská hra“. Ohňostroj doprovázela v jeho druhé části vášnivá hudba z muzikálu Moulin Rouge. Večer panovalo jasné počasí a diváci si tak mohli ohňostrojnou show vychutnat v celé její kráse. Společnost se rozhodla pro příští rok přenechat své soutěžní místo jiné společnosti z České republiky. S festivalem se tak na nějakou dobu rozloučila opravdu důstojným způsobem.

O druhý soutěžní ohňostroj se 30.5.2012 postarala PIROTECNIA RICARDO CABALLER ze Španělska. Jedná se o rodinnou firmu s dlouholetou tradicí. Společnost se pyšní tím, že zastupovala Evropu na Olympijských hrách v Sydney v roce 2000. Pořádá také ohňostroje pro Panamerické hry. Svou show „Španělská vize“ doprovodili hudbou v duchu divokých španělských rytmů. Diváci se tak cítili jako v přímořském španělském městě, kde tráví svou dovolenou.

2.6.2012 proběhlo třetí soutěžní vystoupení, tentokrát od společnosti FOTI INTERNATIONAL FIREWORKS. Tato firma z Austrálie si zakládá na bohaté historii rodinné firmy. Za svůj největší úspěch považují přípravu novoročního ohňostroje v Sydney, na tento bylo použito 20 000 kg pyrotechnického materiálu. Své představení „Come together“ pojali ve znamení sociálních sítí a globálního propojení světa. Záplava intenzivních barev, krásné počasí a srdíčka v závěrečné části vytvořily úžasnou podívanou.

Celé soutěžní klání letošního ročníku STAROBRNO – IGNIS BRUNENSIS zakončila se svým soutěžním ohňostrojem společnost PANDA FIREWORKS z Číny. Firma byla založena v roce 1989. Mezi jejich práci patří mimo jiné vytvoření největšího ohňostroje na světě, který vznikl při příležitosti konání Olympijských her v Pekingu v roce 2008. Číňané si pro STAROBRNO – IGNIS BRUNENSIS připravili speciální představení „Kung-fu“. Jednalo se o znázornění tradičního čínského bojového umění kung-fu, které doplňovala klasická čínská kung-fu hudba. Začátek představení doprovázelo nepříznivé počasí. V důsledku deště a vlhkosti se tak vytvořil zhruba po pěti minutách představení kouřový mrak, který celou show doprovodil až do konce. Ani tato nepříjemná situace však nezabránila divákům vychutnat si úžasné světelné efekty dokonale sladěné s hudbou. Když na nebe vzlétly světelné holubice, zůstali v úžasu opravdu všichni.

Společnost PANDA FIREWORKS je našim dlouholetým obchodním partnerem. Proto pro nás bylo velikou ctí s nimi na tomto ohňostroji spolupracovat a vidět čínské odborníky při práci.

Vítězem 15. ročníku mezinárodní přehlídky se stala společnost FOTI INTERNATIONAL FIREWORKS (Austrálie). PANDA FIREWORKS (Čína) si odnesla hlavní cenu za nejlepší hudební doprovod pyrotechnického představení. Zároveň se stala také vítězem závazné části show na skladbu „The Olympic Spirit“ od Johna Williamse. Cenu za nejlepší scénografické řešení vyhrála společnost PIROTECNIA RICARDO CABALLER (Španělsko).

Fotogalerie přípravy ohňostroje z firmy PANDA FIREWORKS

8. 6. 2012 | Pyromania1





Diskuze



Nový příspěvek

Nové příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé.

© 2009–2012 MARFreklamní agentura, grafické studio a tvorba webových stránek © 2009–2012 TARRA PYROTECHNIK s.r.o.