registrace zde | zapomenuté údaje

 
článkyfotogalerievideaporadnadiskuzee-shop
Párty prodej Tarra To se mi líbí

Světelné pyrotechnické efekty II

Předchozí díl: Světelné pyrotechnické efekty

Světelné efekty inspirované rostlinnou říší

Část 2:

 

Willow (vrba)

Vrba představuje úchvatný světelný efekt. Po odpálení vytváří na obloze husté seskupení barevných světliček (nejčastěji zlatých), které pozvolna padají k zemi. Právě tímto zobrazením připomíná vrbu, která sklání své ohebné větve. Stejně jako u předchozích květin, tak ani zde nemůžeme opomenout nejrozlehlejší a nejlidnatější světadíl – Asii, odkud pocházejí některé druhy vrb.

Pro možné srovnání efektu se stromem klikněte zde: http://www.garten.cz/…a-vrba-bila/ Tento světelný efekt může být také znám pod názvem padající listí.

Willow (vrba) je světelným efektem kulových pum nebo kompaktních ohňostrojů.

 

Palm (palma)

Obvykle zlatý nebo stříbrný světelný efekt vytváří na obloze dlouhé hvězdicovité stopy, které vznikají po vylétávání světlic ze svého středu. Takto utvořená palmová koruna může být doplněna kometou zobrazující kmen této exotické rostliny.

Pro možné srovnání efektu s rostlinou, pocházející z oblasti tropů a subtropů, klikněte zde: http://www.garten.cz/…tie-hlavata/

Palm (palma) je světelným efektem kulových pum nebo kompaktních ohňostrojů.

 

Pistil (pestík)

Světelný efekt pistil je lokalizován do středu ohňostroje. Může být součástí efektu zvaného palma, chryzantéma nebo pivoňka. Není tomu tak náhodou, když si uvědomíme, že pestík je nezbytnou součástí středu krytosemenných rostlin. V pyrotechnice pistil (pestík) zvýrazňuje světelný účinek efektu, v rostlinné říši zase vytváří nezbytný a dokonalý celek. Zde si jistě povšimneme ne nahodilého, ale promyšleného sestavování pyrotechnické terminologie. Pro srovnání s botanickou terminologií klikněte zde: http://botany.cz/…-tenuifolia/

 

Další díl: Světelné pyrotechnické efekty III

3. 11. 2010 | Pyromania.cz





Diskuze



Nový příspěvek

Nové příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé.

© 2009–2012 MARFreklamní agentura, grafické studio a tvorba webových stránek © 2009–2012 TARRA PYROTECHNIK s.r.o.