registrace zde | zapomenuté údaje

 
článkyfotogalerievideaporadnadiskuzee-shop
Párty prodej Tarra To se mi líbí

Plesová sezóna aneb Čas plný noblesy, veselí a barev

Někteří z nás se možná ještě neotřepali ze silvestrovského veselí a novoročních oslav a už je tu opět doba pro milovníky tance a společenské zábavy. Je to noblesní čas, kdy se z mužů stávají galantní gentlemani a z žen hýčkané krásky.

Plesová sezóna začala a my tedy nastupujeme do rozjetého vlaku, abychom byli aktuální a přinesli Vám co možná nejvíc informací i zajímavostí. Ptáte se, proč tuto událost spojujeme s pyrotechnikou? Možná budete překvapeni, jak dalece to spolu souvisí. Doba plesů, karnevalů je plná jedinečných, kouzelných, mimořádných a neopakovatelných okamžiků, k nimž bezesporu patří to, co je pro tuto příležitost přímo určeno – konfety neboli pestrobarevné poletující papírky všemožných tvarů, které dodají již tak slavností atmosféře kouzlo i moment překvapení.

Než se pustíme do popisu pyrotechnického výrobku, pojďme se nakrátko protančit historií.


Jak to bylo

Historie plesů je spojena s dějinami tance jako takového. Ten postupně přešel od obřadních pohybů, vyjadřujících zážitky i prožitky člověka, k tanci doprovázenému hudbou a postupem času nabyl značného společenského významu. Zatímco v dávné době byly plesy výsadou šlechty, v 19. století se staly běžnou součástí života měšťanů. V tomto století vznikají také známé tance jako např. valčík, polka nebo mazurka. V našich dějinách je tradice pořádání plesů a bálů neodmyslitelně spojena se spisovatelem, dramatikem a zejména horlivým vlastencem Josefem Kajetánem Tylem, který se stal jejich nadšeným organizátorem.

Dnes tuto slavnostní společenskou událost každoročně pořádají mnohé spolky, organizace a neobejde se bez nich ani žádné město či obec.

Plesy a konfety

Kde se vzalo, tu se vzalo…

Někteří možná přemýšlíte nad tím, proč právě počátek roku, to mnohdy lezavé mrazivé zimní období je spojeno právě s tak neobyčejně krásnou událostí, jako jsou plesy? Jako vysvětlení se nabízí dva různé pohledy. Podle liturgického roku se jedná o dobu mezi Adventem a Velikonocemi, kterým předchází čtyřicetidenní půst. Vezmeme-li to z pohledu světského kalendáře, jde o jakési mezidobí, kdy se šlechta nemohla věnovat cestování nebo oblíbeným honům, proto se sjížděla do měst, aby se oddávala společenskému životu – zábavě, slavnostním večeřím a tanci.

Moment překvapení

Ples je velkolepá událost a v takovém duchu by se měla nést celá jeho atmosféra. Krásným zakončením, oživením nebo vyvrcholením se bezesporu stává konfetový ohňostroj, výjimkou nejsou ani klasické ohňostroje pořádané pod širým nebem, kdy se na obloze rozlétne do překrásných obrazců nespočet barevných svítících světliček.

Barevný déšť

Konfety jsou skvělou dekorací nejrůznějších slavností pořádaných v interiérech i nádherným denním efektem pro jakoukoli venkovní příležitost. Různými tvary, jako jsou třeba hvězdičky, květinky, srdíčka, leskem a barvami udělají radost skutečně každému – dospělým a samozřejmě i dětem na maškarním plese.

Okamžik plný barev

Vzduchem stlačené konfety uložené v tubusu jsou mechanickým pootočením a následným otevřením tlakové komory vystřeleny do výšky několika metrů. Rozptýlené pestrobarevné papírky se následně během několika sekund snášejí na parket a na rozzářené obličeje překvapených tanečníků.

Podle velikosti prostoru použijte přiměřené množství konfet. Platí, že čím větší prostor, tím větší množství.


Chystáte se uspořádat ples nebo podobnou společenskou akci a přejete si, aby právě ta Vaše byla naprosto jedinečná a nezapomenutelná? Pak si neváhejte vybrat z naší nabídky.
http://www.tarra.cz/

Mnoho slavnostních zážitků a prošlapaných střevíčků Vám přeje

Vaše Tarra

20. 1. 2011 | Pyromania.cz





Diskuze



Nový příspěvek

Nové příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé.

© 2009–2012 MARFreklamní agentura, grafické studio a tvorba webových stránek © 2009–2012 TARRA PYROTECHNIK s.r.o.